Hlavní obsah

Volkswagen ukázal omlazený touareg před jeho premiérou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Volkswagen ještě před květnovou oficiální premiérou poměrně obšírně ukazuje faceliftované SUV Touareg. Současná spalovací vlajková loď dostane kupříkladu přední světelnou lištu a pozměněný interiér.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Touareg

Článek

Současný Volkswagen Touareg byl představen před pěti lety, což jasně ukazuje, že přišel čas na modernizaci. Faceliftované SUV by se mělo oficiálně ukázat v květnu, ale Volkswagen již nyní zveřejnil několik fotografií, které nám dávají jasnou představu o tom, jak bude vůz vypadat.

Koncernový parťák Audi Q7 dostane například svítící horizontální LED lištu přes celou příď, podobně jako nový americký sourozenec Atlas. Nové jsou i světlomety kolem lišty s více než osmatřiceti tisíci LED žárovkami, které jsou schopné promítáním na vozovku navádět auto do jízdního pruhu. S faceliftem dorazí i nová nabídka kol, největší budou jednadvacetipalcová.

Novinkou je pak mimo jiné i svítící zadní logo Volkswagen, na němž se očekává umístění dalšího LED pásku. Co se technologií týče, vrcholná verze R se dočká například i řízení zadní nápravy. Všechny touaregy budou přicházet na trh se standardním pohonem všech kol a osmistupňovou automatickou převodovkou.

Standardem pod kapotou zůstává třílitrový vznětový šestiválec s výkonem 231 koní. K dispozici bude i silnější verze s 286 koňmi. Ze zážehových motorů pak bude k dispozici rovněž třílitrový šestiválec, zde ale výkon poposkočí na 340 koní. Touareg ovšem i po modernizaci nabídne i plug-in hybrid s kombinovaným výkonem 381 koní, a Touareg R pak dokonce s 456 koni.

Volkswagen naznačil příchod vysokovýkonného elektromobilu

AutoMoto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám