Hlavní obsah

Volkswagen ukázal omlazený golf, dostal nový motor 1.5 TSI

Novinky, Martin Žemlička

Sedmá generace modelu golf se představila na den přesně před čtyřmi lety. Volkswagen nyní odtajnil omlazenou verzi, která přináší stejný design, ale několik technických novinek. Tou nejzásadnější je nový benzínový motor 1.5 TSI.

Foto: VW

Volkswagen Golf (2016)

Článek

Změny na vnějším designu musíte hledat pod lupou a popravdě mnoho jich není. Přední světlomety mají jiný vnitřní tvar a mohou být kompletně diodové. Zadní pak mají pozměněnou grafiku. Vpředu byl změněn nárazník, který může mít na přání radarové čidlo pro adaptivní tempomat. O něco výraznější je zadní nárazník a koncovky výfuku. Jinak se nezměnilo nic, což u konzervativní automobilky a jejího ultrakonzervativního modelu nepřekvapí vůbec nikoho.

Největší změnou je nasazení motoru 1.5 TSI. Tento moderní agregát nabídne přímé vstřikování, vypínání válců a to nejpodstatnější - turbodmychadlo s elektricky ovládanou variabilní geometrií lopatek. Tuto technologii, která zabraňuje takzvanému turboefektu zatím má jen čtyřválcový motor v novém caymanu.

Foto: VW

Volkswagen Golf (2016)

Patnáctistovka má největší výkon 110 kilowatt neboli 150 koní. Točivý moment má hodnotu 250 Nm a dostupný bude již od 1500 otáček. Vznikne i slabší verze - 96 kW/130 koní a 200 Nm. Bližší technické parametry zatím nejsou k dispozici - patrně budou dostupné až příští týden u příležitosti světové premiéry na autosalonu v Los Angeles.

Mimochodem, stejný motor by měla dostat i omlazená octavia, nebude to ovšem hned po zahájení prodeje, ale později.

Foto: VW

Volkswagen Golf (2016)

DSG vždy se 7 stupni

Dvouspojkové převodovky DSG se šesti rychlostními stupni dostanou o jeden stupeň více. Uvnitř vozu je nový multimediální systém, který ve vrcholné variantě nabídne velikost 9,2 palce. Nový je také asistent pro jízdu v kolonách do rychlosti 60 km/h a zdokonalené rozpoznávání chodců při automatickém brzdění.

Foto: VW

Volkswagen Golf Variant (2013)

Foto: VW

Volkswagen Golf (2016)

Omlazené provedení se začne prodávat na jaře. Dotkne se všech variant, včetně kombi nebo sportovních provedení R a GTI. Sedmé generace se od roku 2012 prodalo na 3,2 miliónu kusů. Pro Volkswagen jde o nejdůležitější model, podobně jako je to v případě octavie a mladoboleslavské Škody Auto.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám