Hlavní obsah

Volkswagen prý zvažuje návrat modelu Scirocco, techniku by mohl sdílet s Porsche

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Model slavného jména by se mohl vrátit jako třídveřové elektrické kupé s technikou, na které vznikne několik dalších koncernových modelů, včetně Porsche Boxster a Cayman.

Foto: VW

Volkswagen Scirocco třetí generace

Článek

Volkswagen podle informací, které britskému Autocar svěřil jeden z vyšších představitelů značky, zvažuje návrat modelu Scirocco kupé, jehož čtvrtá generace by se mohla stát sportovně laděným elektromobilem.

Nové Scirocco by mohlo být součástí projektu hned čtyř elektrických sportovních modelů, který zahrnuje rovněž čtvrtou generaci Porsche Boxster/Cayman, produkční verzi konceptu Cupra Dark Rebel kupé a novou generaci Audi TT.

Pokud by projekt dostal zelenou, produkční model by mohl dorazit zhruba v roce 2028. V nabídce značky by se zařadil nad druhou generaci hatchbacku VW ID.3, který by mohl dorazit v roce 2027. Objevují se přitom spekulace, že nová generace ID.3 dostane jméno Golf a prodávat se bude společně s osmou generací, která nabízí spalovací motory.

Foto: Porsche

Elektrické Porsche Boxster/Cayman naznačil už koncept Porsche Mission R.

Základem nového VW Scirocco by mohla být čistě elektrická platforma PPE, vyvíjená ve spolupráci Porsche a Audi. Platforma by měla nabídnout různé konfigurace, tedy například pohon jedné nebo obou náprav. K dispozici by však měly být i různé délky rozvorů.

Scirocco by podle Autocar mohlo dostat (ve srovnání s Porsche Boxster a Audi TT) delší rozvor, díky kterému by mělo nabídnout praktičtější čtyřmístnou kabinu. Výkon by se mohl pohybovat okolo 300 koní, respektive 400 koní v ostřejší verzi s pohonem všech kol.

Návrh designu, který by nyní měla automobilka zvažovat společně s technickými a výrobními možnostmi, měl být vypracován již v loňském roce. Tedy nedlouho poté, co se role nového designového šéfa ujal Andreas Mindt, který měl v minulosti opakovaně vychvalovat právě design originálního VW Scirocco z roku 1974, jehož autorem byl Giorgetto Giugiaro.

Modernizované Porsche Taycan představeno, Turbo S je historicky nejvýkonnějším modelem značky

AutoMoto

Elektrické Porsche Macan je tu, slibuje dojezd až 613 km

AutoMoto

Reklama

Související témata:
Volkswagen Scirocco

Výběr článků

Načítám