Hlavní obsah

Volkswagen předvedl autonomní auta i elektrickou škodovku

Novinky, maž

Vpředvečer velkých autosalonů pořádá koncern Volkswagen (a nejenom on) večírek pro novináře, na kterém ukazuje nové modely, které druhý den debutují ve výstavních premiérách. Škoda tentokrát přivezla Karoq a elektrický koncept Vision E.

BEZ KOMENTÁŘE: Koncernový večer Volkswagenu ukázal autonomní auta Video: Volkswagen Group

 
Článek

Sebevědomější než v minulých letech krátce po aféře Dieselgate, ale ne tak opulentní jako před ní. Takový byl letošní koncernový večer, probíhající vpředvečer zahájení autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. A koncern z Wolfsburgu k tomu ani nepotřeboval speciální prostory, vystačil si s pavilonem přímo na výstavišti.

Letošek se nesl ve znamení autonomních vozidel a elektrického pohonu. Šéf Volkswagenu Matthias Müller se nechal přivézt autonomním elektroautem velikosti krabice, koncept od Audi si vystačil sám - sám přijel a nikoho nepřivezl. I Škoda na letošním předvádění před zraky nejmocnějších šéfů VW Group měla svůj elektrický koncept, automobil velikosti kodiaqu, Vision E.

Všechno to jsou pouze studie, jakkoliv mohutný nástup elektrických aut v dnešní hysterické době, kdy jsou automobilky na pranýři, zatímco emise lodí, vlaků, letadel a dalších dopravních prostředků nikdo neřeší, patrně nastane. Mluví se o tom již dlouho a na praktické výsledky, použitelné pro normálního smrtelníka, se zatím stále čeká.

Škoda ve Frankfurtu kromě studie elektro-SUV ukáže ve výstavní premiéře nový Karoq a Kodiaq v provedení Scout a Sportline.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám