Hlavní obsah

Volkswagen poutá na elektrický ID. Buzz, představí se v březnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Volkswagen už delší dobu pracuje na velké elektrické osobní dodávce, která by měla být zelenou alternativou pro Volkswagen Transporter či Multivan. Nyní známe datum premiéry.

Foto: Volkswagen

Koncept Volkswagenu ID. Buzz v užitkové verzi Cargo

Článek

Ve Volkswagenu už o elektrické dodávce ID. Buzz, která nejprve dorazila jako koncept, hovoří oficiálně delší dobu.

V prosinci Volkswagen sdělil, že novinka dorazí v roce 2022. Během uplynulých dní se pak ještě vše podpořilo, když oficiální twittterový účet německé automobilky odpověděl na příspěvek, kde se psalo právě o příchodu ID. Buzz na trh, a v odpovědi stálo, že se Volkswagen už na příchod těší.

Zprávy o příchodu elektrické dodávky mimo jiné oficiálně potvrdil i generální ředitel VW Herbert Diess, který uvedl, že ID. Buzz bude mít premiéru 9. března 2022. První objednávky se pak v Evropě očekávají ve třetím čtvrtletí letošního roku a v USA na začátku roku příštího.

Volkswagen ID. Buzz bude elektromobilem pravděpodobně na upravené platformě MEB, ale Němci také tvrdí, že bude přehlídkou nejmodernějších technologií. V konceptu se mimo jiné počítalo třeba s autonomním řízením čtvrté úrovně. Vůz by pak mohl dorazit v různých variantách. Počítá se s verzí pro pasažéry, ale také s klasickou užitkovou dodávkou.

Reklama

Související články

Volkswagen ukončil výrobu sedanu Passat

Německá automobilka po sedmi letech ukončila výrobu současné generace modelu Passat v karoserii sedan. Informuje o tom britský web Autocar s odvoláním na...

Výběr článků

Načítám