Hlavní obsah

Dorazí nový VW Amarok i ve verzi R? Konkuroval by Fordu Ranger Raptor

Nový Volkswagen Amarok bude sdílet platformu s Fordem Ranger, který má i ostrou verzi Raptor. Z Austrálie nyní přicházejí náznaky, že by i amarok mohl dostat podobný balík úprav, ovšem možná ne po striktně tovární lince.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Amarok druhé generace na oficiální skice

Článek

Nový Volkswagen Amarok je v poslední době hojně probíraným tématem, protože německá automobilka z něj odhaluje čím dál víc. Již delší dobu víme, že tento užitkový pick-up dorazí na sdílené platformě T6, kterou přebere od Fordu Ranger. Oba vozy by tak měly mít leccos společného.

Volkswagen ukazuje nový amarok na dalších skicách, dorazí se šestiválcem

AutoMoto

Nejnověji se spekuluje o tom, zda by Volkswagen mohl využít této platformy i pro vznik ostré verze Amarok R, která by se stala přímou konkurencí pro Ford Ranger Raptor. Australský ředitel VW pro užitková vozidla Ryan Davies se sice v rozhovoru pro web Cars Guide nechal slyšet, že Ford patrně nic takového nedopustí, cesta pro silný pick-up ovšem i tak existuje.

Podle Daviese se Volkswagenu opětovně nabízí spolupráce se společností Walkinshaw. Firma dříve známá pod názvem HSV se totiž podílela už na vývoji současného Amaroku W580, který na trh dorazil v říjnu 2020 jako nejsilnější varianta vozu.

Otázkou zůstává, zda se Volkswagen chce znovu touto cestou vydávat. Podle všeho by se v autě mohl objevit velký motor V6 TDI a do hry by mohlo vstoupit i označení R, které by jistě přidalo sportovní design a různá další vylepšení. „V segmentu pick-upů je prostor pro spoustu věcí. Na nás je to vyzkoušet,“ uvedl Davies.

Volkswagen Amarok nové generace se ukazuje na prvních skicách

AutoMoto

Nový Amarok by měl v běžné verzi dorazit v následujících měsících, za což Volkswagen vděčí hlavně Fordu. Bez sdílené platformy by totiž tento model patrně zanikl. Nová generace by měla být delší a širší než současný Amarok a nabídne různé čtyřválcové motory i nejsilnější motor V6. Vůz se bude vyrábět v továrně Fordu v Silvertonu v Jižní Africe.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám