Hlavní obsah

Volkswagen odhaluje skici modernizovaného golfu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéfdesignér značky Volkswagen se pochlubil novými skicami modernizovaného golfu osmé generace. Krátké video navíc dál poodhaluje ostrou verzi GTI, která překvapila i na veletrhu CES.

Foto: Volkswagen

Skica Volkswagenu Golf po modernizaci

Článek

Modernizace Volkswagenu Golf patří bezesporu mezi nejočekávanější novinky tohoto roku. Automobilka nás na modernizovanou verzi lákala již v minulém roce a na nedávném veletrhu spotřební elektroniky CES dokonce překvapila maskovaným prototypem golfu GTI, který odhaloval kabinu.

Nyní však Andreas Mindt, šéfdesignér značky, umístil na svůj instagramový účet nové skici, které poodhalují modernizovaný VW Golf osmé generace. Nedlouho poté navíc automobilka zveřejnila na YouTubu krátké video, které dál odkrývá ostrou verzi GTI.

V obou případech se jedná pouze o skici, které jsou tradičně přehnané. Přesto zaujmou například nová světla (přední i zadní) či nové tvary nárazníků. I s ohledem na další poodhalování se však zdá být jisté, že premiéra modernizovaného VW Golf nebude daleko.

Modernizace osmé generace VW Golf přitom může být poslední premiérou populárního modelu se spalovacími motory, neboť budoucnost vozu by mohla být už jen čistě elektrická. Ostatně základem by měla být nová elektrická platforma VW SSP, jak připomíná web Motor1.

Připomeňme, že modernizovaný golf nabídne kromě odlišného designu i přepracovanou kabinu s mechanickými tlačítky na volantu a novým infotainmentem. Sportovní model GTI pak nově nabídne už jen automatickou převodovku DSG, zatímco běžný model si snad i nadále udrží manuální převodovky v nabídce.

Omlazený Volkswagen Golf poodhaluje nové tvary, interiér už není tajemstvím

AutoMoto

Volkswagen Golf oslaví 50 let faceliftem a výstavou původního konceptu

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám