Hlavní obsah

Volkswagen nebude vystavovat na pařížském autosalonu, Škoda přijede

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Volkswagen oficiálně uvedla, že se nezúčastní zářijového autosalonu v Paříži. Přidá se tak k dalším sedmi velkým automobilkám, které Paříž minimálně letos budou ignorovat.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Volkswagen Arteon v rámci výstavní premiéry v Ženevě (2017)

Článek

Neúčast Volkswagenu je pouze dočasná. Jean-Claude Girot, ředitel organizace výstav v Paříži pro agenturu Reuters uvedl, že Volkswagen se v roce 2020 výstavy zúčastní (v roce 2019 bude autosalon ve Frankfurtu, kde se s pařížskou výstavou ob rok střídá).

Volkswagen, jehož součástí jsou i značky Audi, Seat a Škoda, důvod, proč se letošní pařížské autoshow nezúčastní, neuvedl. Kromě obří německé automobilky nebudou letos v Paříži k vidění Opel, Ford, Volvo, Nissan (včetně Infiniti), Mazda, Mitsubishi a Subaru.

„Značka Škoda bude na letošním pařížském veletrhu přítomna. Výstavnictví vnímáme i nadále jako jeden z kanálů, kde můžeme naše vozy představit odborné i laické veřejnosti,” uvedl pro Novinky.cz Vítek Pelc z tiskového oddělení automobilky.

Prodej i prezentace automobilů se mění

Uvádění nových automobilů prošlo za posledních zhruba pět let obrovskou změnou. Zatímco dříve se nové modely veřejnosti představovaly zahalené na významném autosalonu, dnes už je týdny či dokonce měsíce dopředu známá podoba prakticky všech nových aut.

Platí, že 95 procent nových modelů už je k vidění v médiích, na stránkách automobilek a na sociálních sítích ještě před zahájením nějakého prestižního autosalonu. Narůstá i prodej automobilů on-line, třeba Škoda jej spustila loni v prosinci. [celá zpráva]

Soumrak autosalonů i tak nenastává, u těch největších (v rámci Evropy Ženeva a Paříž/Frankfurt) pořád chodí statisíce návštěvníků. [celá zpráva]

Letošní pařížský autosalon je pro veřejnost otevřen od čtvrtka 4. října a končí v neděli čtrnáctého. Škoda Auto podle našich informací letos do Paříže přiveze Kodiaq RS a studii – buď budoucího modelu Rapid, nebo velkoprostorového vozidla.

Reklama

Výběr článků

Načítám