Hlavní obsah

Volkswagen na Nordschleife testuje ostřejší verzi Golfu GTI

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se sportovními deriváty nového Volkswagenu Golf ještě německá automobilka zdaleka neřekla poslední slovo. Na severní smyčce okruhu Nürburgring byl natočen Golf GTi s výraznějšími nárazníky a nižším podvozkem. Podle zákulisních informací má jít o variantu GTI TCR.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Golf GTI

Článek

Nový Golf je, co se sportovně laděných variant týče, aktuálně k mání jako vznětové GTD, plug-in hybridní GTE a zážehové GTI. Oficiálně se chystá také verze R s pohonem všech kol a výkonem přes tři stovky koňských sil.

Ovšem stejně jako v minulých generacích je tu stále prostor pro ostrou předokolku, která by vyplnila mezeru mezi GTI a R. K tomu má podle serveru Motor1 sloužit verze GTI TCR. Okruhovými závody inspirovaná verze už tu byla na konci minulé generace, nyní je zřejmě podobně laděný vůz podrobován testování v „Zeleném pekle”.

Nový Volkswagen Golf R už řádí na Nordschleife

AutoMoto

Vycházet bude kompletně z verze GTI, na první pohled ale poznáte nižší světlou výšku a agresivnější části nárazníků. Motor by měl být s GTi shodný, dvoulitrový čtyřválec však zcela jistě dostane vyšší výkon. Nabízí se možnost zdvihnout původních 241 koní jednoduše na 296 k. Takovou hodnotou disponuje sesterská Cupra Leon.

Kromě dvouspojkové převodovky je na stole i manuální skříň. Premiéra ostřejšího GTI je zatím neznámá, vzhledem k pokročilé fázi vývoje se ale může jednat o letošní rok.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám