Hlavní obsah

Volkswagen Golf osmé generace bude odhalen koncem října

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Následujících několik týdnů bude věnováno představení klíčových aut - k Octavii na začátku listopadu se přidává Volkswagen Golf osmé generace, jehož premiéra je v plánu na 24. října. Potvrdil to český zástupce automobilky.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Golf osmé generace

Článek

Stejně, jako je Škoda Octavia důležitá pro český trh, je pro většinu Evropy důležitý Volkswagen Golf. Jeho sedmá generace už dosluhuje a o tom, že se na podzim představí „osmička”, se hovoří už dlouho. Nyní je to tu - novinku uvidíme 24. října večer.

Nová Škoda Octavia bude odhalena začátkem listopadu

AutoMoto

Představí se ve Wolfsburgu, domovském městě značky. Podle e-mailu od automobilky, který obdržel web Motor1, nový Golf „nastaví nové standardy svým jedinečným designem, inteligentní digitalizací, asistenčními systémy a celou škálou efektivních a elektrifikovaných pohonných ústrojí”.

Příští Volkswagen Golf odhalen bez maskování, předchůdci se moc nepodobá

AutoMoto

Z toho lze soudit, že pod kapotou Golfu - a tedy dost možná i nové Octavie - záhy, ne-li hned při představení, uvidíme také hybridní či plug-in hybridní pohony. Čistě elektrická verze nebude; bateriové elektromobily Volkswagen sdružuje pod novou značkou ID.

Zvěsti se nevyplnily, nový Volkswagen Golf přijede i jako kombi

AutoMoto

Výroba nového Golfu podle webu už začala, a to právě ve Wolfsburgu. Kombík, jehož příchod byl potvrzen relativně nedávno, se má vyrábět také tam, nikoliv v továrně ve Cvikově. Nepřijde však verze Sportsvan a přinejmenším nejistá je také třídveřová varianta.

Test Seatu Leon ST Cupra Carbon: Umí dálnici i zatáčky, ale ta cena

AutoMoto

Ze čtveřice aut nižší střední třídy koncernu Volkswagen tak zbývá jen nová generace Seatu Leon a Audi A3. Oba jsou ve svých současných generacích na trhu od roku 2012, takže nejpozději v příštím roce bude také čas na nástupce.

Reklama

Výběr článků

Načítám