Hlavní obsah

Volkswagen Caddy dorazil na český trh

Novinky, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco v listopadu české zastoupení Volkswagenu spustilo předprodej za poměrně sebevědomé ceny, při lednovém vstupu novinky na trh se Caddy představuje s akčními cenami.

Foto: Volkswagen

Nový Volkswagen Caddy

Článek

Pátá generace Volkswagenu Caddy na český trh dorazila s cenovkou od 482 790 korun za užitkovou verzi Cargo. Vzhledem k pracovnímu typu vozu lépe řečeno za 399 tisíc korun bez DPH. To vše s dvoulitrovým TDI o výkonu 55 kW.

První jízda s novým Volkswagenem Caddy: Minidodávka prvotřídních schopností

Testy

Osobní verze Caddy začíná na 519 000 Kč včetně DPH. Roli plnohodnotného rodinného MPV novinka zastane až s výbavou Life a silnějším motorem o výkonu 75 kW. Tehdy přijde na 639 tisíc korun včetně DPH. To je o poznání méně než v předprodeji, kde byl vůz nabízen od 745 tisíc korun.

Součástí výbavy Life jsou například 16palcová litá kola, rádio s 8,25palcovým dotykovým displejem, šest airbagů, poloautomatická klimatizace, elektrické stahování předních oken, boční posuvné dveře vlevo i vpravo, multifunkční volant či tempomat s omezovačem rychlosti.

Caddy California je nejmenším obytným vozem od Volkswagenu

AutoMoto

K dispozici jsou i dražší výbavy Style či obytná California. Dvoulitrový vznětový motor může mít výkon až 90 kW či sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku. K mání je rovněž zážehová přeplňovaná patnáctistovka o výkonu 84 kW. Stejně jako verze Maxi s prodlouženým rozvorem na 2970 mm z původních 2755 mm.

Caddy píše svůj příběh od roku 1978. Montážní linky za tu dobu opustilo více než 3,1 milionu vozů čtyř generací. V roce 2019 tvořil 38 procent celkového prodeje užitkové divize Volkswagenu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám