Hlavní obsah

Volkswagen Amarok mohl mít SUV sourozence, takto měl vypadat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéfdesignér Volkswagen Užitkové vozy se pochlubil skicou robustního SUV modelu odvozeného od pick-upu amarok, od jehož vývoje nakonec automobilka upustila.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Amarok druhé generace, ilustrační foto

Článek

Není tajemstvím, že nový Volkswagen Amarok sdílí techniku s novým Fordem Ranger, který je stálicí mezi kompaktními pick-upy. Automobilka Ford však na základech rangeru vyrábí i SUV model Everest, dostupný v některých koutech světa. Určitou chvíli však o podobném konceptu evidentně uvažovala i společnost Volkswagen.

Albert Kirzinger, šéfdesignér Volkswagen Užitkové vozy, se totiž na sociální síti LinkedIn pochlubil oficiální skicou nového amaroku ve verzi SUV. Model sice nese označení Amarok na kapotě, je však pravděpodobné, že to by se časem ještě změnilo. K tomu už ale nejspíš nebyl prostor. A zřejmě ani nebude.

Lars Krause, člen představenstva společnosti Volkswagen Užitkové vozy, totiž vyloučil SUV model postavený na robustním rámovém podvozku VW Amarok již v červenci roku 2022 během rozhovoru pro CarExpert.

„Vždycky nás napadá, že bychom na základě pick-upu mohli vytvořit i robustní SUV, ale myslíme si, že právě pick-up v současné době nejlépe přináší hodnotu našim zákazníkům,“ uvedl tehdy v rozhovoru. Navíc dodal, že se značka soustředí i na příslušenství, jako je například hardtop na korbu, který uzavře a zabezpečí nákladový prostor.

Absenci robustního rámového SUV, nebo spíše offroadu, v paletě modelů se pak společnost Volkswagen rozhodla vyřešit zcela jinak. V USA vzkřísila značku Scout, která by měla v roce 2026 uvést na trh robustní čistě elektrické SUV i pick-up. S ohledem na tradici značky se přitom od těchto modelů dají očekávat prvotřídní schopnosti v terénu.

Test Volkswagenu Amarok: Komfortní i odolný

Testy

Reklama

Výběr článků

Načítám