Hlavní obsah

Vietnamská značka Vinfast testuje v Česku další elektromobil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vinfast VF 6 je již dávno odhaleným autem, přesto Českem jezdí nejméně jeden maskovaný prototyp. Podařilo se ho zachytit koncem minulého týdne na okraji Prahy.

Foto: Novinky

Maskovaný prototyp elektrického crossoveru Vinfast VF 6

Článek

Mladá vietnamská automobilka Vinfast již v minulosti v Česku testovala některá ze svých SUV, ví se přinejmenším o modelu VF 8. Tentokrát se podařilo na okraji Prahy zachytit menší kousek - s největší pravděpodobností model VF 6.

Ten je už k vidění v celé své kráse na evropském webu automobilky, k maskování tak na první pohled není důvod, přesto firma vůz pokryla fólií se vzorem šachovnice. Neskryla nicméně výrazné designové prvky - stylizovaná křídla na přídi a zadní lampy.

Zmíněný web u modelu VF 6 zobrazuje modelový rok 2023, jenže tohoto roku je půlka za námi a tento vůz - ostatně, ani žádný jiný - zatím není možné prostřednictvím webu objednat. Nejsou známy ani ceny a ani přesnější datum uvedení do prodeje, testování ale naznačuje, že bychom už možná nemuseli čekat dlouho.

Model VF 6 má být kompaktním crossoverem o délce lehce přes 4,2 metru, což ho velikostí řadí někam ke Škodě Kamiq. Má nabídnout až 204 koní výkonu a 310 N.m točivého momentu ve verzi Plus, která na 75,3kWh baterii má podle předběžných dat ujet 381 km. Základní varianta Eco má stejnou baterii, elektromotor o výkonu 177 koní a točivém momentu 250 N.m, ovšem dojezd má být až 399 km.

Foto: Profimedia.cz

Vinfast VF 6 se bez maskování ukázal už loni na pařížském autosalonu.

Vietnamská automobilka VinFast odeslala první elektromobily zákazníkům v USA

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám