Hlavní obsah

Vietnamská automobilka bude vyrábět elektromobily v USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vietnamská automobilka VinFast plánuje postavit továrnu na výrobu elektromobilů ve Spojených státech. Počáteční investice do závodu v Severní Karolíně má činit dvě miliardy USD (44 miliard Kč) a výroba má začít v červenci 2024. Vyplývá to z prohlášení společnosti.

Foto: Reuters

VinFast na losangeleském autosalonu. Vpravo Michael Lohscheller, generální ředitel automobilky.

Článek

Výrobní kapacita závodu bude 150 000 vozů ročně. Vznikne zde více než 7000 pracovních míst. VinFast plánuje v USA vyrábět hlavně sportovně-užitkové modely VF9 a VF8.

VinFast hodlá místo dále rozšiřovat a postavit zde na rozloze 800 hektarů velké výrobní centrum, kde bude vyrábět a montovat elektromobily a autobusy a vyrábět baterie pro elektromobily.

Vietnamský VinFast představil dva elektromobily na autosalonu v Los Angeles

AutoMoto

VinFast je první vietnamskou automobilovou značkou, která vznikla teprve v roce 2017. Je součástí konglomerátu Vingroup. Zakladatelem a největším akcionářem je nejbohatší Vietnamec Pham Nhat Vuong.

V současnosti nabízí na severoamerickém trhu dvojici SUV s názvy VF 8 a VF 9 s výkony přes 400 koňských sil, portfolio ale bude dále rozšiřovat.

Automobilka má již pobočky v USA, Kanadě, Německu, Francii a Nizozemsku a v lednu oznámila, že plánuje výstavbu výrobního závodu v Německu, upozornila agentura DPA.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám