Hlavní obsah

Vídeňský supersport se odhalí na newyorském autosalonu

Autosalon v New Yorku, který si dal dva roky pauzu kvůli koronaviru, letos uvidí odhalení supersportu Deus Vayanne z Vídně. Má jezdit na elektřinu a pracuje na něm firma, která vznikla z týmu formule 1 Williams.

Foto: Deus Automobiles

Poodhalení Deusu Vayanne

Článek

Z Vídně toho přišlo na svět spousta zajímavého, ovšem supersport nikoliv. Až dosud. Jmenuje se Deus Vayanne a má si odbýt premiéru 13. dubna na newyorském autosalonu.

Firma Deus Automobiles, sídlící v rakouském hlavním městě, na vývoji svého vozu spolupracuje s designérským studiem Italdesign a britskou firmou Williams Advanced Engineering, která vznikla v roce 2010 na základech týmu formule 1 Williams a dnes se zabývá mimo jiné prací pro závody Extreme E a ECTR.

Lexus ukázal elektrický supersport, dorazí v roce 2030

AutoMoto

Vayanne – jméno se čte „vyan“ a má odkazovat na Vídeň – zatím jen lehce poodhalilo svou siluetu a některé designové prvky. Není známo nic o pohonném ústrojí – kromě toho, že bude elektrické – ani třeba o ceně, dostupnosti nebo počtu kusů, které je v plánu vyrobit.

Newyorský autosalon se naposledy konal v roce 2019. V letech 2020 i 2021 byl zrušen kvůli pandemii koronaviru. Letos se tam kromě detailního pohledu na Deus Vayanne dočkáme také vyhlášení Světového auta roku 2022.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám