Hlavní obsah

Viano X-Clusive: pohodlně až v osmi cestujících

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli máte poněkud větší rodinu, provozujete přepravní službu nebo chcete na služební akce stylově, mohla by vás zaujmout novinka od Mercedesu - nadstandardně vybavený model Viano. Právě se začal prodávat i u nás.

Článek

Model Viano X-Clusive se v těchto dnech vůbec poprvé dovezl do České republiky. Viano X-Clusive je vyráběno výhradně na objednávku a jeho srdcem je vždy šestiválec - můžete si vybrat, zda vznětový či zážehový.

Novinka, která převeze až osm cestujících, zaujme odlišným designem nárazníků s dravějším vzhledem i novými osmnáctipalcovými koly s pneumatikami o rozměru 245/45 R18.

Uvnitř čeká cestující komfort v podobě pohodlných, kůží čalouněných sedadel. I když osm dospělých se do auta podle nás nevejde a zadní řada sedadel bude - jak už to tak bývá - buď pouze pro děti nebo jako nouzová na kratších cestách. Samozřejmostí je automatická klimatizace, parkovací asistent a třeba kůží obšitý volant a řadící páka.

:. Interiér nabídne místo až pro osm cestujících... Ve verzi, kterou vidíte na obrázku, je sedadel méně.

Třílitrový dieselový motor V6 disponuje výkonem 204 koní a točivým momentem 440 Nm, zážehový agregát o objemu 3,5 litru dává výkon 258 koní s točivým momentem 340 Nm. Všechna Viana jsou vybavena všemi bezpečnostními prvky, které má aktuálně Mercedes k dispozici - ESP s ABS, ASR, BAS, EBV a airbagy Thorax (boční vzduchové vaky pro hlavu a hrudník).

Viano X-Clusive je dodáváno ve dvou délkách - 4,75 a 4,99 m. Zákazníci si mohou vybrat ze dvou možností lakování - stříbrná Brilliant nebo černá Obsidian, žádné jiné barvy Mercedes pro tento speciální model nenabízí. Cena začíná na 888 000 korunách (bez DPH).

Reklama

Související články

Mercedes-Benz C Kombi: největší ze třídy

Nebudete muset čekat moc dlouho - už v září si můžete objednat nový Mercedes-Benz třídy C s karoserií kombi. To je mnohem dříve, než jsme čekali. Vždyť...

Mercedes-Benz GLK: pro méně náročné

Mnoho zákazníků BMW si koupilo svůj model X3 jen proto, že konkurenční Mercedes žádný vůz podobné velikosti nenabízel. Jenže to je již minulost. Stuttgartská...

Minimální změna Mercedesu třídy B

Mercedes lehce omladil svou třídu B, která už je na trhu tři roky. Zasloužila si tak změnu. Ta současná je ale opravdu jen lehce kosmetická.

Mercedes koketuje s palivovými články

Mercedes-Benz třídy B poháněný palivovými články absolvoval svoje první zimní testování na severu Švédska. Při dvouciferných teplotách pod nulou se jeho...

Výběr článků

Načítám