Hlavní obsah

Mercedes-Benz C Kombi: největší ze třídy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebudete muset čekat moc dlouho - už v září si můžete objednat nový Mercedes-Benz třídy C s karoserií kombi. To je mnohem dříve, než jsme čekali. Vždyť na začátku září se teprve vůz představí na autosalonu.

Článek

Zákazníci se nemusí obávat, že by za své peníze (a jak je u Mercedesu tradicí, tak nemalé) dostali něco malého. Mercedes slibuje, že tohle auto nabídne největší prostor pro zavazadla ve třídě. V základu totiž lze naložit pod roletku až 485 l nákladu, ale to není všechno. Když se sklopí zadní opěradla a vůz se naloží až po střechu, dostaneme se k objemu 1500 l. Žádný z konkurentů nemá takové hodnoty - například BMW 3 Touring má o 25 l v základu méně.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Samozřejmostí jsou i vychytávky v podobě systému Easy-Pack. Ten dokáže přizpůsobit prostor zavazadelníku přepravovanému předmětu. Pokud dojde na přepravu dlouhého předmětu, může se majitel spolehnout, že interiér nabídne na délku 1,8 m.

:. Kombi nabídne po sklopení zadních opěradel zcela rovnou podlahu. (Foto: Mercedes-Benz. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

V kombi se budou nabízet všechny motory, které se objevují i v sedanu. Takže můžeme očekávat tři dieselové motory (předpokládá se, že C220 CDI bude opět nejprodávanějším agregátem) a pět zážehových motorů. Výkonově se tedy pokryje rovných 100 kW (od 100 do 200 kW).

Mercedes-Benz se však netají tím, že již za několik týdnů od uvedení na trh bychom se snad mohli dočkat i verze s pohonem všech kol.

A hned AMG

Ovšem poslední informace hovoří i o nasazení nejsilnějšího kombíku s označením AMG. Tento vůz bude mít pod kapotou vidlicový osmiválec o objemu 6,1 l s výkonem 331 kW.

Točivý moment 600 N.m dokáže tento kombík katapultovat na stovku za 4,6 s (sedan to samé zvládne za 4,5 s) a maximální rychlost je tradičně elektronicky omezena na 250 km/h.

Změn se dočkaly brzdy (nyní kotouče o průměru 360 mm vpředu a 330 mm vzadu), pružení, převodovka 7G-Tronic a další komponenty.

Reklama

Související témata:

Související články

Lorinser C: tuning ještě před premiérou

Na autosalónech jej ještě nenajdete, premiéru pro novináře v Evropě ještě také neměl, ale už dostal i tuning. Mluvíme o novém Mecedes-Benzu třídy C, který...

Mercedes-Benz třídy C je v Česku v prodeji

Vozy s třícípou hvězdou na kapotě mají ve svých řadách nového benjamínka. Je jím řada C, do které se vkládají velké naděje. Po úspěchu předchozí generace...

Výběr článků

Načítám