Hlavní obsah

Veletrh Motosalon bude letos v Brně. Očekává návštěvu 50 000 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veletrh Motosalon, který se letos bude konat na brněnském výstavišti, představí 300 značek motocyklů a příslušenství. Návštěvnost akce chystané na 29. února až 3. března by se měla pohybovat okolo 50 000 lidí, uvedli organizátoři ze společnosti BVV.

Foto: Novinky

Motosalon 2019, ilustrační foto

Článek

Akce se uskuteční na ploše 20 000 metrů čtverečních ve čtyřech pavilonech, motocyklům budou vyhrazeny dva pavilony. Velké expozice slibují značky Honda, Harley-Davidson, BMW, Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio, Vespa, Yamaha, Kawasaki, Suzuki, Indian, CF Moto, Benelli, Brixton, Triumph, TGB, Voge, Can-am, Jawa, Ducati, QJ, Fantic, Ural nebo Segway.

V další hale se budou moci návštěvníci projet na motocyklech značky BMW na speciální dovednostní dráze. Ve čtvrté hale bude Burger aréna.

Vedle motocyklových novinek budou na Motosalonu k vidění i veterány značek Jawa a ČZ, u kterých návštěvníci budou mít možnost porovnat stroje po renovaci s motocykly v nálezovém původním stavu. Své stánky bude mít na veletrhu i Policie ČR a Besip. Na venkovní ploše mezi halami budou připravena vystoupení kaskadérů.

Součástí veletrhu bude vyhlášení výsledků ankety Motocykl roku, do které jednotlivé značky nominovaly celkem 49 motorek v šesti kategoriích. Hlasovat bude veřejnost na internetu a vedle toho i odborná porota.

Prodej nových motocyklů v Česku se loni meziročně zvýšil o čtyři procenta na 26 575 strojů. Nejvíce prodaly Honda, CF Moto a Yamaha. Za posledních pět let trh narostl o 42 procent.

Josef Walter se narodil před 150 lety, svými motory dobyl silnice i oblohu

AutoMoto

Nad Brnem opět září ikonický nápis Grand Prix. Je připomínkou slavných motocyklových závodů

Tipy a trendy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám