Hlavní obsah

Vancouverský autosalon zrušen počtvrté za sebou, tentokrát za to nemůže covid

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tentokrát kvůli nedostatku zájmu ze strany automobilek byl zrušen vancouverský autosalon. Automobilky ho nezvládnou kvůli globálním problémům v dodavatelském řetězci.

Foto: Profimedia.cz

Mitsubishi Outlander PHEV na vancouverském autosalonu v roce 2019 (ilustrační foto)

Článek

Rušení masových akcí včetně autosalonů jsme za poslední téměř tři roky byli svědky zcela běžně, a to z jediného důvodu - pandemie covidu. Platí to i pro vancouverský autosalon, který v letech 2020, 2021 a 2022 neumožnila uspořádat právě pandemie. Jeho organizátoři však zrušení oznámili i počtvrté - na rok 2023.

Příčinou ovšem tentokrát není covid, nebo alespoň ne přímo. Řada automobilek se nedokáže zúčastnit kvůli problémům v dodavatelském řetězci, píše web Carscoops.

„Několik posledních měsíců jsme spolupracovali s výrobci aut a dalšími partnery v předpokladu, že v březnu oslavíme sté konání tradičního autosalonu. Bohužel, globální problémy v dodavatelských řetězcích znamenají, že řada výrobců není v pozici, ve které by se mohli účastnit severoamerických autosalonů včetně Vancouveru,“ cituje web Blaira Qualeyho, prezidenta Asociace prodejců nových aut Britské Kolumbie.

Zdali automobilky nemají dost aut, nebo dost peněz, není přesně řečeno, ale vypadá to spíš na to druhé a na to, že v tom důsledku vancouverskou show upozadily. Autosalony v Montrealu v lednu a v Torontu v únoru příštího roku se konat mají.

Tradiční ženevský autosalon se stěhuje do Kataru

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám