Hlavní obsah

Tradiční ženevský autosalon se stěhuje do Kataru

Nejprestižnější evropský autosalon byl již čtvrtý rok po sobě zrušen. Místo Ženevy se bude v roce 2023 konat v katarském Dauhá.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Organizátoři plánovali uspořádat švýcarský autosalon od 14. února do 19. února 2023. Jeho dvojče, nazvané Ženevský mezinárodní autosalon Katar, bylo tehdy naplánováno na listopad téhož roku. Nyní je v plánu pouze Katar.

„Vzhledem k nejistotám v globální ekonomice a geopolitice, stejně jako rizikům souvisejícím s rozvojem pandemie, se organizátoři rozhodli zaměřit se výhradně na plánování akce v Dauhá v roce 2023,” řekl prezident Nadace ženevského mezinárodního autosalonu Maurice Turettini.

Na korejském autosalonu vystavují jen dva automobilové koncerny

AutoMoto

„Udělali jsme vše, co bylo v našich silách, abychom zajistili, že budeme moci hostit akci v únoru v Ženevě. Rozšířený formát akce a projekt byly velmi dobře přijaty. Ale nakonec rizika převážila příležitosti,“ dodal s tím, že Ženeva měla být zaměřena i na obecnou mobilitu, nejen na automobily.

Generální ředitel ženevského mezinárodního autosalonu Sandro Mesquita dodal, že „mnoho značek není schopno zavázat se k účasti na výstavě v Evropě v zimě“ kvůli „nejistým časům“.

Autosalon v Ženevě byl zrušen počtvrté v řadě. V roce 2020 byl na poslední chvíli zrušen kvůli pandemii koronaviru. Tehdy byly automobilky se svými stánky dokonce už připraveny.

Koronavirus versus ženevské výstaviště: Autosalon byl před zákazem téměř připraven

Autosalon Ženeva

Nepodařil se uskutečnit ani v roce 2021 a navzdory oznámení v květnu téhož roku, že se show vrátí na rok 2022, byly tyto plány později zrušeny. Ročník 2023 byl potvrzen letos v dubnu, ale nyní, jen o čtyři měsíce později, byl také zrušen.

První Ženevský mezinárodní autosalon Katar se uskuteční v listopadu 2023 na výstavišti a v kongresovém centru v Dauhá. Konat se má každé dva roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám