Hlavní obsah

V Praze se o víkendu vyrojí Vespy, omezí dopravu v centru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopravu na některých místech Prahy v sobotu omezí spanilá jízda majitelů skútrů značky Vespa. Vyjedou v 11:00 od své klubovny v ulici U Papírny a pojedou přes Holešovice, Staré i Nové Město, Smíchov a Letnou na Žižkov, kde svou jízdu ukončí.

Foto: Petr Kološ

Vespa GTS 125ie Super Sport ABS

Článek

S dočasným omezením dopravy v místech, kudy motoristé projedou, by lidé měli počítat do 14 hodin. Informoval o tom mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Omezení se dotkne například i Karlova a Václavského náměstí a náměstí Jiřího z Poděbrad nebo Čechova a Mánesova mostu. Na bezpečnost a plynulost provozu dohlédnou policisté, kteří kolonu skútrů budou doprovázet.

Moderátor Top Gearu během natáčení havaroval s klasickým supersportem

AutoMoto

Majitelé a fanoušci slavné značky se vydají na spanilou jízdu podesáté. Akci pořádá spolek Vespa Club Czech Republic. Ta akci vzhledem k termínu po korornavirových omezeních s nadsázkou označuje za „postapokalyptickou”.

Vespa, italsky vosa, byla zaregistrována v dubnu 1946. Značku malých skútrů vymyslel podnikatel a výrobce letadel Enrico Piaggio, který se po druhé světové válce rozhodl vyrábět levný dopravní prostředek dostupný pro širokou veřejnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám