Hlavní obsah

Utáhne stará Toyota Prius velký návěs? Youtubeři to zkusili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvládne legendární hybrid Toyota Prius utáhnout návěs s tzv. husím krkem určený pro velké pick-up trucky? Youtubeři se rozhodli to vyzkoušet a výsledek je svým způsobem překvapivý.

Foto: Toyota

Toyota Prius druhé generace

Článek

Toyota Prius není zrovna populárním vozem, co se pracovních schopností týče. Auto se stalo legendou díky využívání hybridních technologií dávno předtím, než to začaly dělat i ostatní automobilky. V oboru „zelené“ jízdy se dá vůz považovat za průkopníka.

Toyota Prius nejspíš dostane pátou generaci elektromobilům navzdory

AutoMoto

Pánové z kanálu jménem JH Diesel and 4x4 na YouTubu se ovšem rozhodli vůz proslavit úplně jinak. Na střechu priusu totiž v ambiciózním projektu připevnili tažné zařízení, aby dokázali, že hybrid dovede táhnout i návěs s takzvaným „husím krkem“. Takové se běžně tahají za velkými pick-up trucky.

Střecha vozu není dimenzovaná na takovou zátěž, stejně jako odpružení vozu. Autoři projektu nicméně věří, že tyto chyby, které například deformovaly střechu, dovedou odstranit.

Prius je jakž takž stále řiditelný i v běžném provozu, ovšem nutno dodat, že chcete-li tahat takto velké návěsy, pořiďte si na to adekvátní tažné vozidlo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám