Hlavní obsah

Unikla podoba čínského Audi Q6

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco v Evropě má vůz s označeným Audi Q6 jezdit na elektřinu, v Číně to bude výhradně benzínový model. Stojí na stejném technickém základě jako Škoda Octavia, třebaže je dlouhý přes pět metrů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Audi (Ilustrační foto)

Článek

Zatímco evropské Audi Q6 má jezdit na elektřinu, dostat přídomek e-tron a zatím svět neví, jak vypadá jeho produkční verze, čínské Audi Q6 žádný přídomek nemá, je větší než Q7 a podle dostupných informací jezdí na platformě MQB. Jeho obrázky oblétly internet poté, co se dostaly na svět z čínského ministerstva průmyslu a informačních technologií.

Je to samozřejmě SUV, a to o třech řadách sedaček. Podle webu Motor1 má délku 5099 mm (o 14 mm víc než Q7), šířku 2014 mm (o 29 mm víc než Q7) a výšku 1784 mm (o 1 mm méně než Q7). Platforma MQB znamená motor napříč před přední nápravou.

Test Audi Q7 po faceliftu: Mnohem lákavější

AutoMoto

Tím motorem by v tomto případě měl být dvoulitrový přeplňovaný zážehový čtyřválec, a to ve verzích o 231 nebo 265 koních. V obou případech výhradně se samočinnou převodovkou a pohonem všech kol.

Vůz vznikl pod hlavičkou SAIC-Audi, jak ingolstadtské čtyři kruhy v Číně existují, a tedy asi netřeba dodávat, že se do Evropy nepodívá. Oficiální představení je pravděpodobné na autosalonu v Pekingu příští měsíc.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám