Hlavní obsah

Unikátní podívaná. Nadšenec natočil moderní závody 50 let starou kamerou

Filmař Nick Shirrell použil padesát let starou kameru, aby s ní vytvořil unikátní krátkometrážní film se současnými závodními speciály od Ferrari na slavném italském okruhu Mugello.

Foto: Ferrari

Ferrari 458 Challenge (Ilustrační foto)

Článek

Současný okruh Mugello, současné reklamy, a především současná Ferrari. To vše už bylo natočeno nesčetněkrát, ale video od umělce Nicka Shirrella je unikátní tím, že není jako ty ostatní. Pro své dílo totiž muž použil padesát let starou kameru Super8 a osmimilimetrový film.

Kontroverzní Ferrari F50 slaví pětadvacetiny

AutoMoto

Dnes, kdy většina filmařů používá gyroskopové stabilizátory, kamery s rozlišením 4K Ultra HD a nejmodernější čiré čočky, působí půlstoletí stará, zdaleka ne dokonalá technika jako zjevení a superrychlé speciály od Ferrari jakoby se rázem na plátně přenesly o 50 let nazpět.

Video mimo rychlých aut obsahuje i záběry z muzea Ferrari, a hlavně pohled na tradiční krajinu Toskánska okolo okruhu Mugello. Vše navíc doplňují dobové popisky. Udělejte si proto čas a na krátký, ani ne 11 minut trvající film, se v klidu podívejte. Jedná se o jedinečný zážitek.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak se vyrábí Ferrari SF90 Stradale

Ferrari zveřejnilo video u výroby své novinky. Záběry vypráví příběh elektrifikované SF90. Závod v italském Maranellu je tradičním rodištěm vozů se vzpřímeným...

Výběr článků

Načítám