Hlavní obsah

Ukrajinec přestavuje auta z demoličních derby pro potřeby obránců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Původně to byla auta pro drsnou zábavu. Nyní nacházejí užití v boji poté, co mechanik drobně upraví jejich konstrukci. Na pomoc obráncům vlasti se dal poté, co jeho byznys s výrobou a servisem šlapadel válka utnula.

BEZ KOMENTÁŘE: Ukrajinští mechanici předělávají auta z demoličních derby na bojová vozidlaVideo: RFE/RL, Storyful, AP

 
Článek

Dosud vyráběl šlapadla. Nyní pomáhá své zemi v boji proti východnímu agresorovi. Jak to spolu souvisí? Nejmenovaný mechanik v Záporožské oblasti se místo šlapadel pustil do přestaveb aut speciálně upravených pro demoliční derby tak, aby je mohli používat vojáci.

Úprava pro demoliční derby znamená zásadní vyztužení karoserie, aby zvládla nárazy a vůz mohl pořád jezdit. Karoserie už není strukturální část vozu a toho se očividně dá využít. Mechanici při přestavbě vozu, který podle volantu snad kdysi býval ladou, část výztuh na zádi vyřežou a nahradí platformu pro další dvě sedačky.

Francie trestá prodeje zánovních elektromobilů

AutoMoto

Vymění řidičovu sedačku za normální, přidají jednu doprava a vyříznou bočnice, aby se dalo do vozidla co nejrychleji nastupovat a vystupovat z něj. Ochrana před nepřátelskou palbou je samozřejmě naprosto nulová, ale mobilita a výhled z vozu už snad nemůže být lepší.

„Chlapi, kteří brání Záporožskou oblast, auta jako tohle potřebují. Je rychlé a dá se dobře ovládat, snadno se vystupuje a nastupuje, snadno se dá použít v boji,“ nechal se slyšet záporožský radní Mychajlo Viktorovyč.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám