Hlavní obsah

Účastníci milionářské rallye odjeli z Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Téměř dvě stovky účastníků výstřední rallye Gumball 3000, známé jako závod milionářů, odjely v pondělí ráno z Prahy, kterou si závodníci vybrali jako jednu ze svých zastávek na cestě z Londýna do Monaka. V hotelu Carlo IV. strávili jednu noc. Rozloučit se s nimi přišly asi dvě stovky zájemců, kteří fotografovali a natáčeli jejich auta.

Článek

Někteří závodníci odjížděli od hotelu již po sedmé hodině ráno. Další si ale přispali a pomalu se trousili ke svým vozům i po desáté hodině.

Někteří se objevili v podivných lesklých úborech a se zelenou parukou na hlavně, další byli v montérkách nebo šortkách. Zjevně ve skvělé náladě se před hotelem fotografovali a leštili svá "rychlá kola". Odjížděli pak každý zvlášť, nikoli v koloně.

Drobné komplikace v dopravě

Podobně jako při příjezdu dohlížely na odjezd bohatých lidí známých z filmů, modelingu nebo ze sportu desítky pražských policistů. Odjezd luxusních aut zkomplikoval dopravu na Senovážném náměstí v centru města. Drahé vozy, které od rána spořádaně parkovaly u obrubníku před hotelem, občas troubily, když se snažily projet rušnou silnici. Působivé bylo i řičení mohutných motorů. Provoz na Senovážném náměstí nicméně nebyl zastaven.

"Už aby to bylo za námi," povzdechl si policista, který řídil dopravu na Senovážném náměstí od nedělního rána. Podle něj se motoristé považovaní za piráty silnic v centru Prahy chovali ukázněně. "Zmatek tady trochu byl, ale to kvůli rannímu provozu. Jinak to šlo celkem v klidu. Kdoví ale, co budou vyvádět na dálnici," poznamenal.

Mezi účastníky exkluzivního závodu byla například herečka Daryl Hannahová, jež si zahrála ve filmu Quentina Tarantina Kill Bill. Sám slavný režisér však do Prahy nepřijel a údajně se k závodníkům připojí až na závěr rallye v Monaku. Účastníci závodu musí za sebe a jednoho spolujezdce zaplatit startovné 10 000 liber (přes 430 000 korun).

Diskotéka pro bohaté

Hotel uspořádal v noci pro vzácné návštěvníky diskotéku, která se protáhla asi do čtyř hodin do rána. Někteří návštěvníci vyrazili za zábavou také do pražských nočních podniků. Předpovědi o divoké zábavě v hotelu se podle personálu nepotvrdily.

"Byli to nejlepší hosté, jaké jsme měli. Chovali se velmi korektně a skvěle se bavili. Měli vlastního dýdžeje a také svou techniku. My jsme nabídli jen pohoštění," sdělil zaměstnanec hotelu, který si nepřál být jmenován.

Reklama

Související témata:

Související články

Automobilová rallye Gumball projede Prahou

Již tuto sobotu (14. května) odstartuje v Londýně sedmý ročník automobilové rallye Gumball 3000 napříč Evropou. O den později se jeho účastníci přesunou přes...

Výběr článků

Načítám