Hlavní obsah

Turek se vydal po tramvajových kolejích, jako by to byla silnice

Velmi srdnatě vjel řidič v Istanbulu do tramvajové zastávky po kolejích, třebaže silnice jasně vedla jinudy. Řešení, které pro svou svízelnou situaci vybral, bylo asi nejhorší možné.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič vjel po kolejích do tramvajové zastávkyVideo: Reuters

 
Článek

Sem tam se vyskytne případ, že auto uvízne na tramvajových kolejích. Může za tím stát nepovedený úhybný manévr či třeba alkohol v krvi řidiče, anebo i jeho zoufalá nepozornost. Případ z Istanbulu ale na nic z toho nevypadá – zřejmě byl řidič zmatený.

Vidíme ho jet po tramvajových kolejích, jako by to byla silnice, třebaže oba směry silnice jasně vedou jinudy. Dokud jsou koleje vsazené v dlažbě, není problém – ale poté, co auto vjede do zastávky, dlažba skončí a vůz samozřejmě uvízne. Do tunelu a do zastávky vjíždí celkem svižně, nevypadá jako zmatený člověk, který neví, kam má jet a co má dělat. Přesto se z kolejí sám nedostal, byla potřeba pomoc hasičů.

Kutil vyrobil rolls-royce ze dřeva. Cit pro detail je úžasný

AutoMoto

Je opravdu kuriózní, že řidiči nedošlo, že je něco špatně – po kolejích musel nějakou dobu jet. Co mohl dělat, kdyby si svou chybu včas uvědomil? Nejlepší řešení se nabízí samo – očividně na koleje někudy úspěšně vjel, takže musí být možné z místa i vyjet stejnou cestou.

Anebo mohl třeba zastavit mezi kolejemi – z videa to vypadá, že kdyby tak učinil před vjezdem do zastávky, tramvaje by kolem něj mohly projíždět – a zavolat na dispečink, že se omylem dostal na koleje a neví, co má dělat. V každém případě pokoušet se projet po kolejích tam, kde nejsou kryty dlažbou, v běžném osobním autě vždy končí stejně.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám