Hlavní obsah

Mladý řidič ve Zlíně vjel i přes výstrahu na koleje. Srážku s vlakem nepřežil

– Zlín • Aktualizováno
Právo, ČTK, alf

Tragické následky měla srážka auta s nákladním vlakem, k níž došlo ve středu večer ve Zlíně. Šestadvacetiletý řidič osobního vozu nehodu na přejezdu nepřežil. Podle vyšetřovatelů šofér nerespektoval výstražná znamení a vjel na koleje. Okolnosti nehody policie vyšetřuje.

Foto: HZS Zlínského kraje

Vozidlo vjelo na přejezd ve Zlíně podle policie navzdory výstražným znamením.

Článek

Nehoda se stala na železničním přejezdu v ulici Podvesná XVII, ve čtvrtek o ní informovala policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Řidič auta značky Fiat Dobló jel podle policie ve směru od krajské nemocnice k třídě Tomáše Bati.

Nákladní vlak ve Zlíně smetl auto na přejezdu, tlačil ho desítky metrů

Krimi

„Z doposud přesně nezjištěných příčin nerespektoval světelné a zvukové výstražné znamení přejezdového zabezpečovacího zařízení a vjel na koleje, kde se střetl s právě projíždějící nákladní vlakovou soupravou. Strojvedoucí již nehodě nedokázal zabránit," uvedla mluvčí.

Foto: Mapy.cz

Železniční přejezd ve Zlíně v ulici Podvesná XVII

Muž za volantem fiatu utrpěl smrtelná zranění. Přesné okolnosti nehody nadále prověřují zlínští dopravní policisté společně s kriminalisty.

Náklaďák srazil na Zlínsku seniorku s dítětem, žena zemřela

Krimi

„Automobil jel ve směru od nemocnice, vlaková souprava od Vizovic směrem na Otrokovice. Nárazník lokomotivy zasáhl automobil z jeho boku, a to přímo do prostoru řidiče. Vrak vozu pak před sebou souprava po kolejích táhla asi dvě stě metrů,“ řekl Právu jeden ze svědků.

Foto: HZS Zlínského kraje

Tragická nehoda na přejezdu ve Zlíně

Kvůli odstraňování následků nehody a vyšetřování jejích příčin byl provoz na trati mezi Zlínem a Vizovicemi několik hodin zastaven.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám