Hlavní obsah

Úpravce představil Mercedes třídy G jako kabriolet se sebevražednými dveřmi a extrémní cenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zakázkově postavený terénní kabriolet z dílny Refined Marques nabízí působivý výkon, nevšední dveře a spoustu stylu. Jedná se však o limitovanou edici s poměrně vysokou cenovkou.

Foto: Mercedes-AMG G63 kabriolet

Mercedes-AMG G63 kabriolet z dílny Refined Marques

Článek

Mercedes-AMG G63 je skutečně působivým sportovním offroadem, který díky své technice dokáže zazářit na silnicích i v terénu. Jednu věc ovšem z výroby nenabízí – otevřené nebe nad hlavou. Pokud byste však nutně museli mít G63 kabriolet, nemusíte smutnit. Cesta k němu existuje.

Německá společnost Refined Marques se totiž pochlubila speciální přestavbou, jejímž základem je klasický Mercedes-AMG G63 se čtyřdveřovou karoserií a dvakrát přeplňovaným motorem V8. Jenže pak se začalo řezat do karoserie.

Vůz přišel o střechu a většinu zadních bočních panelů. Přední dveře zůstaly zřejmě netknuté, ale zajímavou proměnou prošel zadní pár. Designéři totiž vsadili na sebevražedné dveře, které se otvírají proti směru jízdy. Jejich horní část se přitom výrazně zužuje, aby kopírovala klesající rám původní střechy.

Sebevražedné dveře by prý měly usnadnit nastupování a vystupování, těžko však říct, jak jsou v praxi využitelné. Pravda ovšem je, že cestující na zadních sedadlech si mohou užívat nerušený výhled na nebe nad hlavou i do stran. Vůz tak připomíná zmenšený Mercedes-Maybach G650 Landaulet.

Vůz měl původně vzniknout jako unikátní přestavba, jak v rozhovoru pro Motor1 prozradil šéf Refined Marques Ahmed Al Bakry. Během osmnáctiměsíčních prací na vývoji prvního kusu ale začala přicházet poptávka od zámožných zájemců, takže nakonec vůz vznikne v sérii 20 kusů.

Rozhodně nejde o levnou srandu. Jeden kus vyjde na 1,3 milionu dolarů, tedy bezmála 29,3 milionu korun. Modře lakovaný vůz se zářivě červeným interiérem a červenou plátěnou střechou je přitom prvním vyrobeným kabrioletem AMG G63 a zůstane v rukou Al Bakryho. Nejmenovaný zájemce už mu za něj prý nabídl i dvojnásobek.

Mercedes-AMG G63: Souboj dvou generací ve sprintu těžkých vah

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám