Hlavní obsah

Obytný Smart je realitou. Malý vůz dostal stan, dřez i sporák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kempingoví nadšenci z Velké Británie, kteří si na Youtube říkají Silverline Tools, předělali maličký Smart Fortwo na plně funkční obytné auto na nezpevněné cesty. I přes velikost vozu mu přitom nechybí stan nebo plně funkční kuchyně.

Článek

Video, které si na internetu získalo velkou oblibu, zachycuje celou přestavbu běžného Smartu Fortwo na pravděpodobně nejmenší funkční obytný vůz na planetě, navíc ještě s prvky off-roadu. Jeho majitel, který je zároveň i šéf dílny Silverline Tools, přestavbu realizoval proto, že je podle něj Smart nejlepším autem na světě.

Test karavanu Adria Twin Axess 640 SL: Promyšlené pojízdné bydlení

Testy

Jednou z praktických zajímavostí smartu, kterou autor projektu využil, je jeho snadno odnímatelná plastová karoserie, díky čemuž byl jednodušší přístup k zavěšení nebo kolům. Finální verze je tak zvýšená o 50 milimetrů a má i terénní pneumatiky. Aby pak auto uneslo střešní stan, autor mu nadělil vnější ochranný rám.

Mimo tyto úpravy dostal malý off-road obytňák třeba LED světelnou lištu nebo naviják. Uvnitř pak nechybí vestavěný box, ze kterého lze vysunout dvojici plynových sporáků a maličký dřez na špinavé nádobí. Auto má dále třeba sadu příborů v úhledném pouzdru.

Test Mini Countryman s obytnou vestavbou: Hipster na čundru

Testy

Jedinečný vůz slouží jako demonstrace toho, že obytné auto nemusí být vždy jen obrovské. O tom se ostatně můžeme přesvědčit i v případě různých externích nástaveb, které některé firmy v Evropě dovedou naistalovat třeba i do vozu Mini Countryman nebo jiných menších aut.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám