Hlavní obsah

Mansory opět šokuje. Úpravce ukázal létající koncept i plány na příští rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kontroverzní úpravce luxusních automobilů Mansory uzavírá rok 2023 odhalením futuristického konceptu, který se zvládne prohánět po silnici i v oblacích. Kromě toho ale prozradil i plány na rok 2024.

Létající koncept společnosti MansoryVideo: Mansory

 
Článek

Německá společnost Mansory se proslavila řadou úprav luxusních vozů, které jsou velmi často přinejmenším kontroverzní. Před koncem roku se pochlubila grafickým konceptem, který by mohl naznačit další budoucnost jak samotných automobilů, tak i úprav společnosti.

Koncept bez jasného jména, který úpravce komentuje slovy „Empower the future“ (což by se dalo přeložit jako „Zmocnit se budoucnosti“), je evidentně inspirován prémiovými sportovními vozy značek jako Ferrari, McLaren či Lamborghini. Vůz zaujme jak moderními světly a četnými průduchy, tak i výraznou aerodynamikou.

Nejvýraznější je však absence kol. Tedy alespoň na první pohled. Ve videu, které úpravce zveřejnil, vidíme vůz vznášet se nad zemí, následně však přistává, kola se vysouvají a koncept odjíždí. Jedná se samozřejmě o fantazii, pro úpravce je ale důležité, že bez ohledu na budoucnost se jistě vždy najdou zákazníci, kteří budou toužit po něčem unikátním.

„Jak bude vypadat auto budoucnosti? Jak bude poháněno? Co bude zásadně nové? To v tuto chvíli nikdo nedokáže s jistotou říci – jedno je však jisté už teď: vždy budou existovat automobily a touha po individuální úpravě od renomovaného výrobce,“ uvádí společnost na svém webu.

V tiskové zprávě pak automobilka označuje rok 2023 za úspěšný, ostatně v roce 2022 otevřela showroom v Dubaji, který zřejmě přitáhl nové zákazníky, toužící po unikátním a extravagantním stylu. Navíc společnost představila několik výrazně upravených vozů.

Na rok 2024 pak úpravce plánuje tři přestavby nových luxusních modelů s různými typy pohonů. Mansory si vezme do parády čistě elektrický Rolls-Royce Spectre, hybridní Lamborghini Revuelto i dvanáctiválcové SUV Ferrari Purosangue. Evidentně se tak opět máme na co těšit.

Úpravce Mansory postavil unikátní Rolls-Royce Cullinan pro DJ Tiësta

Tuning

Mansory představuje Mercedes třídy G kupé. Do terénu nemíří

Tuning

Reklama

Výběr článků

Načítám