Hlavní obsah

Luxusní kola od Carlssona

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi přední úpravce automobilů Mercedes-Benz patří i Carlsson. Značce pomohlo i spojení s tuningovým králem z Bottropu - firmou Brabus. Přesto si stále zachovává identitu a tu podtrhuje vytříbenými detaily a vlastním designérským oddělením. Mezi novými výtvory jsou efektní kovaná kola 1/11 a 3/11 Ultra Light.

Článek

Nová litá kola a následně kovaná kola jsou určena na řady S, R, M a E. Designově jsou oba ráfky na špičce - jsou jednoduchá a přitom je na nich vidět kvalita. Na středu jsou vytlačeny názvy kol a logo výrobce. Kola s jedenácti paprsky jsou buď jednodílná (1/11), nebo trojdílná (3/11).

Zásadní výhodou ráfků je jejich technologický pokrok. Kola jsou po odlití kompletně kovaná, což zvýší jejich hustotu a tvrdost. Kování se ale neprovádí pouze na límci, ale i na paprscích. Výrobní náročnost se také odráží na ceně. Ta je více než trojnásobná, než u klasických litých modelů. Až do Německa však pro kola nemusíte, značka má své zastoupení i v České republice.

Nabídka rozměrů u typu 1/11 je zatím malá - od 8,5x19" do 10,5x20". To 3/11 UL už má na výběr více možností. Pro třídu M a R je maximální průměr ráfku 23" a "esko" se musí spokojit s jedenadvacítkami.

Reklama

Související témata:

Související články

Brabus S V12 S Biturbo: AMG je pokořeno

Souboj mezi firemním tuningem v podobě AMG a ostatními soukromými úpravci pokračuje. Brabus S V12 S Biturbo však pokořuje veškeré konkurenty. I nedávno...

Novinky pro léto ze světa litých kol

Jaro se blíží (i když to stále není vidět) a opět nastává doba, kdy se opečovávané automobily vytáhnou z garáží a ty, co jezdily přes zimu projdou kompletní...

Výběr článků

Načítám