Hlavní obsah

Kanaďan se pustil do budování elektrického Rolls-Royce

Kanadský podnikatel Vincent Yu se rozhodl pro přestavbu svého Rolls-Royce Wraith na elektromobil. Náročný a drahý projekt si ale vyžádal prodej jeho domu a údajně i částečný rozpad jeho rodiny. Podnět k začátku projektu dala přitom mužova dcera.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce (ilustrační foto)

Článek

Britský Rolls-Royce už na svém prvním elektrickém modelu Spectre sice pracuje, ale Kanaďan Vincent Yu, který se svojí rodinou žil v Richmondu, nehodlá do roku 2024 čekat. Rozhodl se, že rozjede vlastní projekt, při němž svůj Rolls-Royce Ghost přestaví na elektromobil.

Jak uvádí web Global News, inspirací se muži stala jeho dcera Gloria, která měla obavy o ekologický dopad otcova spalovacího auta s obřím motorem na životní prostředí. Když pak dokonce odmítla v autě jezdit, Vincent se rozhodl, že auto předělá na elektromobil, aby na něj mohla být dcera hrdá.

111letá soška na vozech Rolls-Royce má nový tvar, kvůli elektromobilitě

AutoMoto

Kanaďan se ovšem vydal na těžkou a finančně náročnou cestu, a to jen s malým týmem mechaniků. Proces přestavby trval dlouhé čtyři roky, při kterých musel muž cestovat několikrát do Japonska či Německa, aby získal patřičné díly. To podle webu Carscoops mimo jiné způsobilo, že jej dcera a manželka na čas opustily a muž dokonce pod tlakem financí musel prodat svůj dům.

„Mnoho lidí si myslelo, že jsem blázen, když slyšeli můj nápad proměnit své auto na benzín v elektromobil. Ale už jsem si zvykl, že si ze mě lidé dělají legraci. Moje hlava vždy létala v oblacích,“ uvedl pro Global News Vincent, který přiznal, že prožil těžké doby, ale už je má za sebou. Jeho žena se i z dcerou po ukončení projektu vrátily domů a všichni žijí společně i s novým elektromobilem.

Všechny modely od Rolls-Royce budou elektrické

AutoMoto

Elektrický Wright je nyní plně funkční a podle jeho majitele má dojezd asi 500 kilometrů na jedno nabití. Vincent pod kapotou vyměnil původní motor V12 za elektromotor pocházející z Tesly a také za obří baterie. Kanaďan teď hodlá své zkušenosti dále využívat a věnovat čas a podnikání dalším přestavbám na elektromobily.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám