Hlavní obsah

Nejdražší auto světa se letos ukáže ve druhém exempláři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rolls-Royce potvrdil premiéru druhého kusu modelu Boat Tail. Celkově vzniknou jen tři exempláře.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Boat Tail

Článek

V loňském roce se Rolls-Royce díky modelu Boat Tail vrátil ke svému původnímu řemeslu, automobilům vytvořeným zcela na míru, včetně karoserie. Je to nejdražší nové auto, objednané pro nejmenovaného klienta za odhadovaných 591 milionů korun.

Nejdražší nové auto na světě? Rolls-Royce Boat Tail má i slunečník

AutoMoto

Vyrobeny budou pouze tři exempláře a britská značka již oznámila premiéru druhého. Jak automobilka sdělila britskému Autocaru, stát se tak má ve Villa d’Este. Tradiční luxusní akce na břehu jezera Como v Itálii se uskuteční od 20. do 22. května 2022.

O druhém Boat Tailu nebyly zveřejněny žádné podrobnosti, ale očekává se, že bude v mnohém od premiérového kusu odlišný. Jelikož je model vyráběn na zakázku, jeho karoserie a interiér jsou navrženy a vyrobeny podle přesných specifikací klientů.

5 nejkrásnějších loňských automobilů od divize Rolls-Royce Bespoke

AutoMoto

Navzdory tomu by si druhý Boat Tail měl zachovat základní proporce a platformu příbuznou s vlajkovou limuzínou Phantom, včetně 6,75litrového dvakrát přeplňované dvanáctiválce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám