Hlavní obsah

Hennessey upravilo Ford Mustang, má výkon 850 koní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný texaský úpravce automobilů Hennessey přichází na trh s novým modelem. Jedná se o vůz s názvem H850 a ve skutečnosti je to přepracovaný Ford Mustang Dark Horse s výkonem neuvěřitelných 850 koní.

Foto: Hennessey

Hennessey H850

Článek

Výrobce a úpravce sportovních aut Hennessey je slavný tím, že světu často dodává upravené verze už tak poměrně silných vozidel od různých značek. Specialitou firmy je ovšem upravování různých modelů Ford, v případě nedávno představené novinky se tentokrát jedná o přepracovaný mustang ve speciální edici Dark Horse.

Novinka, která nese název Hennessey H850, přichází na trh s výkonem 850 koňských sil, původní model Dark Horse přitom nabízí „jen“ 493 koní. To je pro pětilitrový motor V8 obrovský posun a rovněž i zátěž pro šestistupňovou manuální převodovku či desetistupňový automat Ford.

Foto: Hennessey

Hennessey H850

Hennessey samozřejmě deklaruje, že automobil prošel celou řadou dalších úprav, aby nově nabytých více než 340 koní zvládl. Auto má lepší turbo, novou sadu pro nasávání vzduchu, nové vstřiky paliva i palivové čerpadlo. Samozřejmostí jsou pak i brzdy od značky Brembo.

„Naše přeplňované mustangy byly v průběhu let nesmírně oblíbené u našich zákazníků a vylepšená platforma Mustangu S650 se ukáže jako nejlepší. Náš přeplňovaný model Dark Horse o výkonu 850 koní bude bezpochyby jedním z nejvíce vzrušujících muscle cars na silnici,“ uvedl šéf společnosti John Hennessey.

Aby se vůz navenek odlišil od standardní verze, dostal od Hennessey nový přední splitter, karbonové zadní křídlo a prahy. K tomu se připojují odznaky firmy a například i opěrky hlavy s logem texaské společnosti. Zahájení výroby je plánované na poslední čtvrtletí letošního roku. Cena je zatím neznámá.

Hennessey začal prodávat svůj Ford Bronco. VelociRaptor má pět stovek koní

Tuning

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám