Hlavní obsah

Elektrický Smart od Brabusu je na pohled sebevědomější než ve skutečnosti

Novinky, Daniel Havlina

Tuningová společnost Brabus představila vylepšenou verzi elektrického městského autíčka Smart EQ ForTwo. Jedná se o limitovanou edici 50 kusů s názvem Brabus 92R, která přináší vyšší elektrický výkon, stahovatelnou střechu i extravagantní design.

Foto: Brabus

Brabus 92R

Článek

Výrobce označuje Brabus 92R přízviskem „superauto pro město“ a nutno uznat, že při pohledu na maličký Smart EQ ForTwo Cabriolet nejspíš zvedne obočí nejeden pozorovatel. Extravagantní sportovní design, černá kola i červený interiér propůjčují vozu jisté kouzlo.

Ženeva 2019: Přilákala i tunery, Brabus už upravil novou třídu G

AutoMoto

Brabus upravil elektromobil přidáním jízdního režimu Sport, který zvyšuje výkon na 92 koňských sil a točivý moment na 180 Nm. Z 0 na 100 km/h tak auto nově zrychlí za 10,9 sekundy a nejvíce pojede 130 km/h. To jsou čísla sice daleko za čímkoli sportovně laděným, na elektrické miniauto nicméně slušné.

Foto: Brabus

Brabus 92R

Exteriér zahrnuje speciální kit obsahující přední spoiler, zadní difuzor, černá kola i boční prahy. Uvnitř pak vůz dostal rudou kůži v odstínu Brabus s černým prošíváním a logy. Nechybí ani elektrická střecha v odpovídající barvě.

Mimo vyšší výkon auto dostalo i sportovní podvozek. Brabus vyrobí 50 kusů 92R, které si cenní na 46 248 tisíc euro, tedy v přepočtu přibližně 1,2 milionu korun. Ve standardní výbavě je automatická klimatizace či navigace.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám