Hlavní obsah

Smart si jede pro další facelift, už definitivně bez spalovacích motorů

Novinky, fra

Už za pár dní se objeví inovovaný Smart ForTwo na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu. Když koncern Daimler oznámil, že Smart opustí spalovací motory, nemyslel tím až další generaci, ale okamžitě. A navíc k tomu přijde změna designu.

Foto: Smart

Vizualizace nového Smartu ForTwo

Článek

Smart je taková problematická hračka koncernu Daimler. Autíčka sice měla jeden čas docela oblibu, ale nikdy ne takovou, aby dokázala smáznout velké náklady s nimi spojené.

Takže problémy s prodeji znamenaly velké rozvažování, jestli značku zcela nezrušit. V hodině dvanácté se nakonec firma dohodla s čínskou značkou Geely. Ta pro novou generaci dodá elektrickou techniku, Daimler zase připraví nový design. Jenže to až od roku 2022.

A tak Smart už před rokem zcela zbavený spalovacích motorů, což je součást strategie, musí do té doby pokračovat. Model ForTwo tak dostane nový design, aby jeho prodeje nespadly úplně. Zatím nemáme žádnou fotografii, ale zato máme nákres. Ten ukazuje, že světla se co do velikosti vlastně nezmění, zato se upraví přední maska.

Foto: Smart

Smart ForTwo EQ

Jenže s maskou se změní i technika. Podle informací se má prodloužit dojezd na jedno nabití, což je víc než dobrá zpráva. Současný Smart ForTwo EQ právě dojezdem zrovna nevyniká. Ten ve městě sotva přesahuje sto kilometrů. Teď by to mělo být víc. Kolik přesně, to se dozvíme na autosalonu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám