Hlavní obsah

Brabus G V12: monstrum do terénu s výkonem 700 koní

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes-Benz třídy G, off-road staré školy, nedávno oslavil třicáté narozeniny. A protože to byly kulatiny, přichystala tuningová společnost Brabus pořádný narozeninový dárek - G s dvanáctiválcovým motorem a výkonem šílených 700 koňských sil.

Článek

Ekologicky smýšlejícím jedincům musí z tohoto auta vstávat vlasy hrůzou na hlavě. Pod kapotu černého off-roadu se nastěhoval dvakrát přeplňovaný benzínový dvanáctiválec se zdvihovým objemem 6,3 litru. Celkový výkon po úpravách činí monstrózních 700 koní a točivý moment 1320 (!) Nm.

Točivý moment je tak velký, že by to převodovka nemusela „ustát“ a proto je elektronicky snížen omezovačem na 1100 Nm. Tenhle hranatý automobil s nedostatkem výkonu očividně problém nemá.

Brabus G V12 - dvanáctiválec, dvě turba - tenhle motor se spíš hodí do sportovního auta.

FOTO: Brabus

Z klidu na 100 km/h dovede Brabus G V12 zrychlit za 4,3 vteřiny, maximální rychlost je pro všechny případy omezena na hodnotě 240 km/h (jinak by poskočila na 260 km/h). Patřičně upraven byl i brzdový systém a podvozek. Litá kola pro tento model jsou dostupná v rozměrech 20, 21 nebo 22 palců. Převodovka je automatická a má pět stupňů. Výkon se přenáší na všechna čtyři kola.

Brabus G V12 - maximální komfort za 11 miliónů

FOTO: Brabus

Cena je pro tento vůz příznačná - v přepočtu stojí novinka zhruba 11 miliónů korun. Za tyto peníze dostanete výbavu „v plné palbě“, včetně DVD přehrávače, televize, LCD obrazovek zabudovaných do zadních sedaček nebo herní konzole Playstation.

Upravená verze se dodává v kompletně černé barvě.

FOTO: Brabus

Reklama

Související témata:

Související články

Díky Brabusu bude Smart jezdit na elektřinu

Brabus je znám jako tuningový úpravce rychlých Mercedesů, kterým zajišťuje ještě další desítky a stovky koní na víc. V Ženevě se nicméně tento úpravce ukázal...

Výběr článků

Načítám