Hlavní obsah

Americký úpravce Saleen slaví 59. narozeniny Fordu Mustang. Zatím však bez auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jubileum je nuda, rozhodl se Saleen a naplánoval oslavu 59. narozenin Fordu Mustang pomocí speciální, až více než osmisetkoňové edice. Jen zatím nemá skutečné auto, které by ukázal.

Foto: Ford

Ford Mustang sedmé generace ve verzi Dark Horse (ilustrační foto)

Článek

Většina automobilek slaví kulatá výročí od svého založení či od představení nějakého důležitého modelu na trh. Ford Mustang, který rozhodně je americkou ikonou, letos žádné výročí nečeká. Přesto se úpravce Saleen rozhodl, že si jedno vytvoří - oslaví 59 let od představení původního mustangu.

Výročí připadlo konkrétně na 17. dubna 2023 a firma v ten den poodhalila svůj pohled na to, jak by měl vypadat mustang sedmé generace. Ilustraci dopřála větší kola, upravené nárazníky i křídlo na záď, a samozřejmě ostrou oranžovou barvu. Slibuje také vylepšené odpružení, brzdy i interiér.

Kromě těchto úprav plánuje také tři výkonové verze. Základní White Label má mít nejméně 500 koní, prostřední Yellow Label nabídne nejméně 750 koní a vrcholová Black Label bude mít přes osm stovek koní. Můžeme tedy s poměrně velkou mírou jistoty odhadovat, že osmiválec pod kapotou dostane přeplňování.

Kdy se výsledek odhalí v celé své kráse, je zatím ve hvězdách. Protože k tomu ale Saleen bude potřebovat hotové mustangy sedmé generace, jistě to nebude dřív, než začne jejich sériová výroba. Její start je naplánován na květen letošního roku.

Nový Ford Mustang je tu, osmiválec i manuál zůstávají

AutoMoto

Reklama

Související témata:
Saleen

Výběr článků

Načítám