Hlavní obsah

ABT dělá Volkswagen Golf R ještě ostřejší

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejnovější verze Volkswagenu Golf R je bezesporu jedním z nejvíce vzrušujících a nejsilnějších aut, jaké ve svém portfoliu německá automobilka nabízí. I tak ho ale chce ještě vylepšit, jak ukazuje tradiční tuningová firma ABT.

Foto: ABT

Volkswagen Golf R ABT Sportline

Článek

Společnost ABT je v oblasti tuningu velkým pojmem. Úpravce se zaměřuje především na německá vozidla. Specialitu si nyní připravil i pro osmou generaci Golfu R, která je běžně poháněna přeplňovaným motorem 2,0 litru s výkonem 315 koňských sil a točivým momentem 420 newtonmetrů.

Volkswagen Polo GTI má po faceliftu

AutoMoto

S tuningovým kitem ABT Sportline můžete ovšem na stará data zapomenout. Němci totiž přišli s úpravou řídící jednotky motoru, která umí výkon pozvednout na 384 koňských sil a 480 Nm.

To je pak hodnota, která ostrý hatchback z Wolfsburgu posílá do společnosti Audi RS3 nebo Mercedesu-AMG A 45 S. Zrychlení z 0 na 100 km/h ABT neuvedlo, nicméně se dá čekat číslo okolo čtyř sekund.

Foto: ABT

Volkswagen Golf R ABT Sportline

Foto: ABT

Volkswagen Golf R ABT Sportline

Snímky, které ABT k vozidlu poskytlo, pak ukazují Golf R také v bodykitu speciálně vytvořeném pro tento poslední model s odlišnými devatenáctipalcovými litými koly. Úpravce pro Golf nabízí i upravený výfukový systém nebo sportovní tlumiče. Ceník zatím nezveřejnil.

Foto: ABT

Volkswagen Golf R ABT Sportline

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám