Hlavní obsah

Třikrát výroba: Camaro, Mini SUV a cee´d cabrio

Novinky,

Tři zprávy o výrobě nových vozů se sešly v jeden den. Fajnšmekry asi bude nejvíc zajímat ta informace, že Chevrolet Camaro se bude vyrábět od 16. února 2009. Pak tu ale ještě máme zprávu, že Mini SUV bude původem z Rakouska a Kia cee´d cabrio zase asi z Německa.

Foto: Chevrolet, Novinky

Chevrolet Camaro Cabrio

Článek

Výroba Chevroletu Camaro v závodu Oshava v Ontariu možná začne už na konci roku 2008, ale to bude jen „zastřelovací“ předprodukční série, která by měla jen vychytat nedostatky. První kusy se tak dostanou k zákazníkům až na jaře 2009. Podle vyjádření automobilky není vyloučeno, že tou dobou již Chevrolet bude expandovat do Evropy, což by jistě přivítali evropští fanoušci amerických vozů.

Chevrolet Camaro Cabriofoto: Novinky/Chevrolet

Mini SUV + Magna Steyr

Magna Steyr může oslavovat. Tato rakouská továrna totiž přebrala výrobu německému Karmannu a nyní se může těšit na to, že v roce 2010 začne výrobu Mini SUV. Produkce 40 000 kusů by měla Magně hodně pomoci, když její výrobní kapacity dnes zejí prázdnotou, výroba některých amerických modelů byla ukončena a další se přesunuly do USA.

Kia cee´d cabrio + Karmann

Ale Karmann nemusí klopit hlavu. Sice ještě vyjednává, ale korejská automobilka Kia vypadá, že by mohla této fabrice z Osanbrücku přiklepnout výrobu svého kabrioletu na bázi vozu cee´d. Aby také ne - vždyť Karmann je specialistou na otevřené vozy a má s nimi dlouholeté zkušenosti. Vždyť mezi jeho výrobky patří například kabriolety vozů Renault Mégane, Volkswagenu Beetle, Volkswagenu Eos, Audi A4 nebo Chrysler Crossfire (toho i v kupé).

Reklama

Výběr článků

Načítám