Hlavní obsah

Tragická nehoda v Zeleném pekle. Při testování na okruhu Nordschleife zemřeli dva lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K nehodě s tragickými následky došlo během uzavřeného testování firem z automobilového průmyslu na závodním okruhu Nürburgring Nordschleife minulou středu. Zaměstnanec pneumatikářské značky Goodyear a závodník zemřeli při nehodě ve vysoké rychlosti.

Foto: Porsche

Severní smyčka Nürburgringu, ilustrační foto

Článek

Náročný okruh, který britská automobilová hvězda Jackie Stewart obdařila přezdívkou „Zelené peklo“, si vyžádal další dvě oběti.

Společnost Goodyear v prohlášení pro Road and Track potvrdila, že se to týkalo jejího zaměstnance, který řídil. V prohlášení pro média uvedla, že postupuje v souladu s místními úřady při jejich vyšetřování, které v tuto chvíli nemá trestní charakter.

Zatímco řidič vozidla dosud nebyl jmenován, cestujícím byl 39letý závodník Christian Franck, uvádí list The Luxembourg Times. Mnichovský The Merkur doplňuje, že se jednalo o vůz Porsche, což potvrdila sama automobilka s tím, že ale v tuto chvíli není schopna poskytnout další podrobnosti.

Vedení okruhu potvrdilo, že k incidentu došlo v sekci Tiergarten, sérii „esíčkovitých“ zatáček, které následují po vysokorychlostní zatáčce na konci dlouhé rovinky Döttinger Hohe. Po nehodě byly ve středu zrušeny veřejné jízdy.

Zatímco fatální nehody jsou během uzavřených testovacích oken vzácné, nehody na trati jsou téměř na denním pořádku. Podle Deutsche Welle loni došlo během veřejných jízd na severní smyčce Nürburgringu k 77 nehodám se zraněními, včetně jednoho úmrtí.

Tesla si vzala zpět rekord na Nordschleife

AutoMoto

Mercedes překonal rekord produkčních aut na Severní smyčce Nürburgringu

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám