Hlavní obsah

Tesla zrušila uvedení vrcholného Modelu S, podle Muska není třeba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká automobilka Tesla upustí od výroby vozu Model S Plaid+ s pohádkovými čísly – vůbec nejvyšším výkonem a nejdelším dojezdem ze všech sériových elektromobilů. Na twitteru o tom informoval šéf společnosti Elon Musk.

Foto: Tesla

Tesla Model S po faceliftu

Článek

„Plaid+ jsme zrušili. Není nutný, protože už Plaid je dobrý,“ napsal Musk na twitteru. Model S Plaid+ měl být vrcholným model Tesly s výkonem 820 kW, 1100 koní, a dojezdem přes 840 km.

Automobilka jeho výrobu oznámila loni na akci nazvané Battery Day. Začátek výroby vozu později přesunula z konce roku 2021 na rok 2022.

Vrcholem tak zůstane Model S v chystané verzi Plaid, která se ukázala v rámci letošního faceliftu vozu držícího se na trhu již od roku 2012. „Model S přechází tento týden na rychlost Plaid,“ napsal Musk bez dalších detailů. Automobilka má tento model pro sériovou výrobu představit ve čtvrtek.

Tesly po faceliftu šokují volantem

AutoMoto

Model S Plaid má mít tři elektromotory a systémový výkon 761 kW, 1020 koní. Zrychlení z 0-100 km/h pak zabere jen 2,1 sekundy a maximální rychlost činí 320 km/h. Dojezd má přitom podle automobilky čítat 628 kilometrů. Na českém trhu je v předprodeji k mání od 3 304 900 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám