Hlavní obsah

Takto může dopadnout nepřizpůsobení rychlosti. V Missouri bouraly desítky aut

Oak Grove, Missouri, USA

Jak to vypadá, když někdo nepřizpůsobí rychlost podmínkám aktuálně panujícím na silnici, znovu ukazuje americká hromadná nehoda z minulého týdne. Bouraly v ní desítky aut, přitom stačilo zpomalit.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Na zasněžené silnici je třeba dbát zvýšené opatrnosti. (Ilustrační foto.)

Článek

Počasí za oknem sice připomíná jaro, ale nejen na horách je stále sníh a podle předpovědi se i v tomto týdnu budou dostávat teploty pod bod mrazu. Je tedy třeba myslet na to, že silnice můžou pořád být zrádné, zejména zrána. Video, zveřejněné v pátek 15. února, opět ukazuje, jak to může dopadnout, když řidiči nedbají na podmínky na silnici.

„Neuvěřitelný záznam z dnešní hromadné nehody na I-70. Hleděl jsem na to s otevřenou pusou,“ stojí v popisku Danteho Jonese, který video zveřejnil. Podle Jonese ho natočil Javon Weaver, očividně z kabiny kamionu.

Podle dostupných informací zasáhla stát Missouri sněhová bouře. Právě v ní, konkrétně na dálnici I-70 u města Oak Grove, se stala tato hromadná nehoda. Začala jednou srážkou, která se stala před polednem místního času, jenže kvůli namrzlým cestám řidiči nemohli zastavit včas.

V této hromadné nehodě skončilo 47 aut a jedna osoba zahynula. Nehoda dálnici pochopitelně uzavřela, a to zhruba od poledne až do půl deváté večer. Celkem missourská dopravní policie během pátku a soboty přijala oznámení o 729 nehodách, 60 zraněních a 3 úmrtích.

Ovšem, s podobnými problémy máme zkušenosti i v Česku. V prosinci blokovala hromadná nehoda dálnici D1 a podobný případ se stal i v lednu loňského roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám