Hlavní obsah

Švýcaři zavedou novou registrační značku na nosiče kol, má neobvyklou barvu

Švýcaři od 1. března mohou žádat o novou registrační značku, která bude sloužit pouze pro nosiče kol. Neobvyklý vzhled značky zajišťuje červená a černá barva.

Foto: Profimedia.cz

Švýcarská registrační značka (Ilustrační foto)

Článek

Novou značku nabízí švýcarská vláda těm občanům, kteří používají nosič na kola na záď auta a chtějí si usnadnit práci při jeho nasazování. Značka bude totiž k dispozici právě pro takové nosiče.

Ačkoli nová značka není povinná, švýcarská vláda její pořízení doporučuje. Řidiči totiž díky ní nebudou muset při každém nasazení nosiče odnímat svou značku z auta a umisťovat ji na nosič, ale na něm trvale ponechají novou červenou značku.

Pražák s B na značce? Stát zvažuje vytvoření celorepublikových SPZ

Ekonomika

Švýcaři už o značce informovali celou řadu evropských zemí, takže už o ní mají ponětí i zahraniční policisté. Obyvatelé Švýcarska si novinku budou moci objednat od 1. března. Koncem měsíce by mohly první kusy dorazit novým majitelům.

Stojí ovšem za zmínku, že to není vůbec první červená registrační značka v Evropě. Španělé používají červený podklad a bílé znaky u dočasných značek, a také červený podklad a černé znaky u značek určených pro přívěsy a návěsy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám