Hlavní obsah

Suzuki v Paříži ukáže faceliftovaný Swift a sportovně pojaté Kizashi

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka ukáže v Paříži poprvé faceliftovaný model Swift a evropskou premiéru si odbude sportovně pojatý model Kizashi. Sedan Kizashi se objeví na českém trhu v listopadu, Swift v říjnu letošního roku.

Článek

Nový Swift, nejprodávanější model automobilky, vypadá prakticky stejně jako minulá generace, přesto - vůz narostl o 9 cm na délku a o 5 cm se zvětšil rozvor. Podle výrobce se může pochlubit vylepšenými jízdními vlastnostmi, vyšším výkonem, nižší spotřebou a výrazně lepším odhlučněním. Přesná čísla zatím nejsou k dispozici.

Už v základní výbavě je sedm airbagů a ESP. V České republice bude zahájen prodej nového vozu Suzuki Swift v polovině října 2010. Suzuki technické podrobnosti sdělí až na pařížském autosalonu.

Evropskou premiéru si v Paříži odbude model Kizashi ve specifikaci Sport. Automobil se už prodává například v USA, specifikace evropské verze zatím nebyly oznámeny. Jisté je, že uvnitř najdete sportovně laděný interiér (sportovní volant a pedály).

Zvenčí lze tuto verzi poznat podle jiného předního nárazníku, spoilerů, bočních prahů a 18palcových kol. Sportovní sedan Kizashi se objeví na českém trhu v listopadu 2010. Ceny ani technické podrobnosti zatím Suzuki neoznámilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám