Hlavní obsah

Suzuki představilo koncept nového swiftu, vypadá jako hotové auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je na něm napsáno „Concept“, ale má zrcátka, kliky i interiér, jako byste si ho už zítra mohli koupit v prodejně. Řeč je o Suzuki Swift, které automobilka představila na Japonském salonu mobility.

Foto: Suzuki

Suzuki Swift Concept

Článek

Malý vůz této japonské značky, který dnes nese jméno Swift, je v současné generaci na světě už od roku 2016, a tak se chystá jeho generační obměna. Ta by se měla uskutečnit v příštím roce. Vůz při ní zůstane zhruba stejně velký a také design je evoluční zvenčí i uvnitř.

Foto: Suzuki

Suzuki Swift Concept

Výrazná jsou nová světla na obou koncích auta a také fakt, že střecha - nezvolí-li zákazník černou - bude díky začerněným sloupkům vytvářet plovoucí dojem. Novinkou jsou také jasně viditelné kliky zadních dveří, které jsou u dosavadního modelu skryté do C-sloupků. Největšími změnami podle dostupných informací prošla aerodynamika, a to ve smyslu co největšího snížení odporu vzduchu.

Palubní desce dominuje volně stojící displej, trčící nahoru, pod nímž vidíme výdechy ventilace a speciální ovládací panel pro klimatizaci. Přístrojový štít zůstal analogový s malým displejem uprostřed a zajímavé také je, že fotografie ukazují štěrbinu na CD - něco, co dnes už u nových aut nenajdete.

Foto: Suzuki

Suzuki Swift Concept

Po stránce jízdní elektroniky můžeme počítat přinejmenším se samočinným nouzovým brzděním, sledováním únavy řidiče či „adaptivními dálkovými světlomety“, jestli to ovšem znamená technologii LED Matrix, či „jen“ automatické přepínání dálkových světel, zatím není jasné.

Pod kapotou má být „vysoce efektivní motor“, který má „nízkou spotřebu paliva“ a je spojený s převodovkou CVT; podle některých dostupných informací to bude tříválec s mild hybridním systémem. Podle jiných zdrojů bude k mání i „silný hybrid“, což by mohl být tzv. full hybrid, schopný jízdy na elektřinu.

Suzuki plánuje pět elektromobilů pro Evropu do roku 2030, včetně modelu Jimny

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám