Hlavní obsah

Subaru zrychluje nástup elektromobility, plánuje čtyři nové crossovery

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Subaru Solterra bude mít brzy čtyři další elektrické sourozence. Všechno to budou crossovery a budou se vyrábět v Japonsku.

Foto: Subaru

Subaru Solterra

Článek

Automobilka Subaru teprve relativně nedávno představila svůj první elektromobil Solterra, který je technicky shodný s Toyotou bZ4X. Nyní se dozvídáme, že do roku 2026 mají přijít na trh čtyři další elektrické modely.

Světu to sdělil Acuši Osaki, nastupující generální ředitel značky. Výroba elektromobilů má podle něj začít v továrně Jadžima ve městě Óta nedaleko Tokia v roce 2026, o rok později má následovat továrna Oizumi, stojící poblíž, píše web Autonews, který zprávu přináší.

Do roku 2028 tak chce automobilka mít výrobní kapacitu 400 tisíc elektromobilů ročně, a to navíc k současné výrobě spalovacích aut. O dva roky později totiž plánuje prodávat 40 % elektromobilů. Za fiskální rok 2023, který skončil s letošním březnem, automobilka globálně vyrobila téměř 874 tisíc vozidel.

Všechny čtyři nové elektrické modely se mají vyrábět právě v Japonsku a budou k mání v USA. Dá se však očekávat jejich dostupnost i v Evropě s tím, jak je tu nalinkován odklon od spalovacích motorů ve prospěch jízdy na elektřinu.

Subaru má nového šéfa, Acuši Osaki je původně motorář

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám