Hlavní obsah

Fiat bude v Evropě od roku 2027 prodávat jen elektromobily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve finanční zprávě skupiny Stellantis za rok 2021 automobilka uvádí, že značka Fiat bude v Evropě plně elektrická již v roce 2027.

Foto: Fiat

Nový Fiat 500e

Článek

Loni se šéf Fiatu Olivier François rozpovídal o svých plánech do budoucna značky. „Zkoumáme území udržitelné mobility pro všechny: toto je náš největší projekt. Mezi lety 2025 a 2030 se naše produktová řada postupně stane pouze elektrická. Pro Fiat to bude radikální změna,” řekl.

Nyní je jasné, že Italové plánují tento přechod konkrétně na rok 2027.

Stellantis do roku 2025 investuje do elektrifikace více než 35 miliard dolarů. Část peněz půjde na přeměnu továrny Mirafiori v italském Turíně na centrum výroby elektromobilů. Automobilka také vkládá peníze do závodu v Termoli na výrobu lithium-iontových baterií.

Test Fiatu 500e: Když máte rádi hezké detaily

Testy

K úplné elektrifikaci má Fiatu pomoci i zcela nový elektromobil, který dorazí letos či v příštím roce. V roce 2021 byl v současnosti jediný elektrický fiat v nabídce, model 500e, nejprodávanějším elektromobilem v segmentu A ve 12 zemích po celém světě. Celosvětový objem maličkého elektromobilu byl kolem 44 000 kusů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám