Hlavní obsah

Sportovní Alfu Romeo 4C bude od května 2013 vyrábět Maserati

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní Alfu Romeo s pohonem zadních kol bude vyrábět Maserati, které stejně jako Alfa patří do koncernu Fiat. Model 4C se začne vyrábět příští rok v květnu. Jako první tuto zákulisní informaci uvedl server Automotive News.

Článek

Není žádným tajemstvím, že italská Afla Romeo by se ráda  vrátila se svými automobily do Spojených států. Model, který by měl přitáhnout pozornost Američanů, se jmenuje jednoduše – 4C. Přestože už měl být podle původních plánů dávno na trhu, zatím se stále vyvíjí. Podle neoficiálních informací z automobilky by se nový model měl začít sériově vyrábět příští rok v květnu, výrobu dostalo na starost Maserati.

Nová Alfa by měla vážit pouhých 850 kilogramů a na délku měřit čtyři metry. Poháněná budou zadní kola, o pohon by se měl starat přeplňovaný čtyřválec s objemem 1,8 litru. Cena nového modelu by měla být zhruba 50 tisíc euro, tj. 1,25 miliónu korun. Počítá se, že ročně by se v Itálii vyrábělo pouhých 2500 kusů nového modelu, přičemž velká část by měla být dodána zákazníkům v USA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám